• Voor installateurs en professionals
 • Snel persoonlijk contact met een specialist
 • Deskundig lichtadvies dankzij 40 jaar ervaring
 • Merkonafhankelijk en flexibel

Lichtplan

Met een lichtplan weet je precies waar in een ruimte welk type armatuur komt en waarom. Je ontvangt een 2D-plattegrond met een armaturenoverzicht en uitgebreide uitleg. Bij het advies houden we rekening met het soort gebouw, de functie van de ruimte en de sfeer (lichtkleur). Zo heb je een duidelijk beeld van de verlichting en weet je tot in detail wat je nodig hebt voor je project.

Voordelen van lichtplan

 • Een duidelijke 2D-plattegrond met alle verlichting
 • Armaturenoverzicht met heldere uitleg
 • Op basis van de wensen en eisen van je klant
 • In 6 stappen naar een praktisch lichtplan
 • Direct aan de slag met de uitvoering van het plan

Wat houdt een lichtplan in?

Een lichtplan is de complete invulling van de verlichting in een ruimte, op een verdieping of in een heel gebouw. Op een 2D-plattegrond zie je welke armatuur waar komt. In een apart document staat het armaturenoverzicht. Daarin vind je per armatuurcode een uitleg om welke armatuur het gaat, wat de kenmerken zijn en waarom deze op die locatie komt. Natuurlijk nemen we ook het budget en de wensen van je klant mee, zodat je een realistisch lichtplan krijgt.

Dit kan je verwachten

Wil je een lichtplan laten maken door onze specialisten? Dan gaan we eerst in gesprek over de eisen en wensen van jouw klant. We bespreken dan bijvoorbeeld wat je gaat verlichten, voorkeuren voor bepaalde merken en de planning. Vervolgens komen we in deze 5 stappen tot een lichtplan:

 1. Tekeningen en plattegronden bestuderen. Zo krijgen we een helder beeld van de ruimte, technische voorzieningen en aansluitpunten.
 2. De functie van de ruimtes bekijken. Waar is het ontspan- en kantoorgedeelte en waar kunnen we wel en geen verlichting monteren?
 3. Basisverlichting in de plattegrond plaatsen. Hierbij zorgen we voor een goede balans tussen direct en indirect licht.
 4. Sfeerverlichting en functionele verlichting toepassen. Dat doen we door lichtvlakken te creëren.
 5. Bijzondere objecten uitlichten. Als laatste zetten we de accentverlichting op de plattegrond, zoals een logo of ander object dat je klant wil verlichten.

Hieronder vind je de 3 belangrijkste aspecten waar we bij elke stap rekening mee houden. Zo ontstaat uiteindelijk een praktisch lichtplan waar je meteen mee aan de slag kunt.

Bandraster armaturen

Soort gebouw

Een fabriekshal vraagt om een ander soort verlichting dan een kantoorgebouw.

Functie van de ruimte

Binnen een gebouw heeft elke ruimte een andere functie: van klanten helpen tot pauze houden.

Sfeer

Verlichting zorgt voor een bepaalde sfeer. Die komt voort uit het soort gebouw en de functies.

Bekijk onze afgeronde projecten

Projectverlichting Huis van de Stad Rijswijk

Huis van de Stad Rijswijk

Van stadhuis naar Huis van de Stad. In samenwerking met Techno Telematica hebben wij een lichtplan gemaakt en geleverd voor de verlichting van de kantoorverdiepingen bij Huis van de stad.

Autobedrijf van Oostrum Montfoort

In Montfoort zit autobedrijf van Oostrum gevestigd sinds 1980 die graag over wilden stappen naar LED. Na onze inventarisatie, BespaarScan en lichtberekeningen is er gekozen voor het innovatieve Norton Licht lijn systeem waarmee van Oostrum weer vooruit kan met energie zuinige LED verlichting.

Padel Primos Sports Beverwijk

Padelverlichting.nl heeft in juni 2023 7 nieuwe padelbanen voor Primos Sports in Beverwijk mogen voorzien van armaturen.

Lead Out Performance Gym

In stadion Galgenwaard stadion zit LEAD OUT Performance Gym gevestigd. In opdracht van Galgenwaard Onroerend Goed BV is voor de nieuwe performance gym een lichtplan gemaakt om de sporters een optimale beleving te kunnen geven tijdens het sporten.

Projectverlichting lichtplan voor verzuimspecialis Sazas

Kantoor Sazas

In opdracht van Nomax Project & partners hebben wij voor verzuimspecialist Sazas in Woerden het lichtplan mogen verzorgen voor het compleet gerenoveerde kantoor.

BespaarScan RVS Montfoort. Overstappen op LED

Roestvrijstaal Montfoort

In een jaar tijd heeft RVS Montfoort de traditionele verlichting op kantoor en in de bedrijfshallen vervangen voor duurzame LED verlichting van Norton.

Lichtberekeningen

Ook een lichtberekening of lichtontwerp nodig?

Naast een lichtplan kan je bij ons ook terecht voor andere vormen van lichtadvies. Zo helpen we je graag met lichtberekeningen . Vaak vormen die de basis van een lichtplan, omdat ze laten zien of de verlichting aan de geldende wetten en regels voldoet, zoals arborichtlijnen. Het is ook een goed idee om een lichtontwerp te laten maken . Dan krijg je een 3D-visualisatie van het lichtplan, waardoor je in een oogopslag ziet wat het resultaat wordt. Bel of mail ons gerust als je meer wilt weten.

Lichtplan aanvragen? Neem contact op!

Heb je een lichtproject en wil je een praktisch verlichtingsplan waar je meteen mee verder kunt? Vul het formulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Contactgegevens

Waardsedijk Oost 16 | 3417 XJ Montfoort
Lichtadvies voor jouw project

Vraag advies