Wat is een lichtberekening?
In een lichtberekening bootsen we het verwachte lichtbeeld na. Daardoor kunnen we heel precies berekenen hoeveel verlichting je nodig hebt om aan de wettelijke eisen van je project te voldoen.
Voor alle functies van een ruimte en werkplekken bestaan namelijk NEN-normen of wettelijke regels. Zo moet een werkruimte genoeg licht hebben, want te weinig licht zorgt voor vermoeidheid en maakt werknemers minder productief. Het is daarom van groot belang voor de gebruikers van een gebouw dat de verlichting voldoet aan de regels.
Dit kan je verwachten
Heb je al een lichtplan? Dan toetsen we dit aan alle geldende lichtnormen en -eisen. Je ontvangt een document waarin we gedetailleerd aangeven welke eventuele aanpassingen nodig zijn. Maar in de ideale situatie vormen de lichtberekeningen de basis van het lichtplan. Met de uitkomsten zie je namelijk precies hoeveel armaturen per ruimte voor de juiste lichtopbrengst zorgen.
Daarbij kijken we naar:
- De verdeling van de armaturen
- De gelijkmatigheid van het licht
- Luxwaarden in een ruimte
- Luxwaarde op taakgebied
Tijdens de lichtberekening nemen we continu de 3 belangrijkste aspecten van verlichting mee, die we hieronder toelichten. Zo ontstaan betrouwbare berekeningen, waarmee je project aan alle vereisten voldoet.
Reeds afgeronde projecten
Ook een lichtplan of lichtontwerp nodig?
Zoals hierboven al aangegeven, vormt een lichtberekening vaak de basis van het lichtplan. Wil je ook een lichtplan laten maken ? Dan helpen we je daar graag mee. Je ontvangt dan een 2D-plattegrond met een armaturenoverzicht en uitgebreide uitleg. Om het plan visueel te maken, kan je ook bij ons terecht voor een lichtontwerp . Dat bestaat uit een 3D-visualisatie waarop je in een oogopslag het volledige resultaat ziet. Bel of mail ons even als je meer informatie wilt.
Lichtadvies nodig? Neem contact op!
Wil je lichtadvies over een project? Onze specialisten staan voor je klaar. Vul het formulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.