• Voor installateurs en professionals
  • Snel persoonlijk contact met een specialist
  • Deskundig lichtadvies dankzij 40 jaar ervaring
  • Merkonafhankelijk en flexibel

Lichtontwerp

In een lichtontwerp komt alles samen: de functies, het design en de vereisten van verlichting. Dat resulteert in een 3D-visualisatie waarop je ziet hoe een ruimte wordt verlicht. Doordat het 3D-ontwerp zo realistisch is, krijgen jij en je klant meteen een gevoel bij de verlichting. Dat helpt om een goed beeld te krijgen van je project

Voordelen van lichtontwerp

  • Prachtige 3D-visualisatie
  • In een oogopslag een goed beeld van het resultaat
  • Heldere uitleg van onze specialisten
  • Laat functies, design en vereisten samenkomen
  • Direct aan de slag met de uitvoering van het ontwerp
Lichtontwerp visualisatie 3D

Wat houdt een lichtontwerp in?

Een lichtontwerp of lichtconcept betekent dat je een 3D-visualisatie krijgt van de te verlichten ruimtes. Van elke ruimte ontvang je meerdere perspectieven, bijvoorbeeld van boven, vanaf de zijkant en van onderen. Daardoor kunnen jij en je klant goed beoordelen of de verlichting aan alle eisen en wensen voldoet. Je ziet bijvoorbeeld in een oogopslag waar de armaturen komen en hoeveel licht ze geven. Dat maakt je lichtproject concreet.

Dit kan je verwachten

Om een goed lichtontwerp te maken, kijken we eerst naar de indeling van de ruimte of het gebouw. Denk aan de zichtlijnen en de plaats van de ramen en deuren. Op basis daarvan beslissen we welke armaturen daarbij passen, zowel qua design als functionaliteit.

Hieronder vind je een korte uitleg van de 3 belangrijkste aspecten die we daarin meenemen. Zo ontstaat het beste lichtontwerp.

Lichtontwerp visualisatie 3D kantoorverlichting

Soort gebouw

Een fabriekshal vraagt om een ander soort verlichting dan een kantoorgebouw.

Functie van de ruimte

Binnen een gebouw heeft elke ruimte een andere functie: van klanten helpen tot pauze houden.

Sfeer

Verlichting zorgt voor een bepaalde sfeer. Die komt voort uit het soort gebouw en de functies.

Reeds afgeronde projecten

Voetbalvereniging Montfoort S.V.’19

Voetbalvereniging Montfoort S.V.’19 is ontstaan uit een fusie tussen Msv’19 & VVM. De realisatie van het nieuw clubgebouw voor alle leden is iets waar al lang naar uitgekeken is en waarmee ook de laatste stap in de fusie is afgerond.

Projectverlichting Huis van de Stad Rijswijk

Huis van de Stad Rijswijk

Van stadhuis naar Huis van de Stad. In samenwerking met Techno Telematica hebben wij een lichtplan gemaakt en geleverd voor de verlichting van de kantoorverdiepingen bij Huis van de stad.

Autobedrijf van Oostrum Montfoort

In Montfoort zit autobedrijf van Oostrum gevestigd sinds 1980 die graag over wilden stappen naar LED. Na onze inventarisatie, BespaarScan en lichtberekeningen is er gekozen voor het innovatieve Norton Licht lijn systeem waarmee van Oostrum weer vooruit kan met energie zuinige LED verlichting.

Padel Primos Sports Beverwijk

Padelverlichting.nl heeft in juni 2023 7 nieuwe padelbanen voor Primos Sports in Beverwijk mogen voorzien van armaturen.

Lead Out Performance Gym

In stadion Galgenwaard stadion zit LEAD OUT Performance Gym gevestigd. In opdracht van Galgenwaard Onroerend Goed BV is voor de nieuwe performance gym een lichtplan gemaakt om de sporters een optimale beleving te kunnen geven tijdens het sporten.

Projectverlichting lichtplan voor verzuimspecialis Sazas

Kantoor Sazas

In opdracht van Nomax Project & partners hebben wij voor verzuimspecialist Sazas in Woerden het lichtplan mogen verzorgen voor het compleet gerenoveerde kantoor.

Ook een lichtplan of lichtberekening nodig?

Een lichtontwerp is het resultaat van een lichtplan en -berekening. Waar die laatste 2 vooral technisch zijn, is het ontwerp juist visueel en beeldend. Een goed lichtontwerp kan niet zonder een berekening en een plan. Daarom kan je ook daarvoor bij ons terecht. Bij een lichtplan  krijg je een 2D-plattegrond waar precies op staat welk armatuur op welke plek komt. En met een lichtberekening  weet je zeker dat de verlichting uit het plan voldoet aan alle wettelijke vereisten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Lichtadvies nodig? Neem contact op!

Wil je lichtadvies over een project? Kom in contact met Tion of met een van onze andere lichtadviseur. Vul het formulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Contactgegevens

Waardsedijk Oost 16 | 3417 XJ Montfoort
Lichtadvies voor jouw project

Vraag advies