• Voor installateurs en professionals
  • Snel persoonlijk contact met een specialist
  • Deskundig lichtadvies dankzij 40 jaar ervaring
  • Merkonafhankelijk en flexibel

Lichtontwerp

In een lichtontwerp komt alles samen: de functies, het design en de vereisten van verlichting. Dat resulteert in een 3D-visualisatie waarop je ziet hoe een ruimte wordt verlicht. Doordat het 3D-ontwerp zo realistisch is, krijgen jij en je klant meteen een gevoel bij de verlichting. Dat helpt om een goed beeld te krijgen van je project

Voordelen van lichtontwerp

  • Prachtige 3D-visualisatie
  • In een oogopslag een goed beeld van het resultaat
  • Heldere uitleg van onze specialisten
  • Laat functies, design en vereisten samenkomen
  • Direct aan de slag met de uitvoering van het ontwerp
Lichtontwerp visualisatie 3D

Wat houdt een lichtontwerp in?

Een lichtontwerp of lichtconcept betekent dat je een 3D-visualisatie krijgt van de te verlichten ruimtes. Van elke ruimte ontvang je meerdere perspectieven, bijvoorbeeld van boven, vanaf de zijkant en van onderen. Daardoor kunnen jij en je klant goed beoordelen of de verlichting aan alle eisen en wensen voldoet. Je ziet bijvoorbeeld in een oogopslag waar de armaturen komen en hoeveel licht ze geven. Dat maakt je lichtproject concreet.

Dit kan je verwachten

Om een goed lichtontwerp te maken, kijken we eerst naar de indeling van de ruimte of het gebouw. Denk aan de zichtlijnen en de plaats van de ramen en deuren. Op basis daarvan beslissen we welke armaturen daarbij passen, zowel qua design als functionaliteit.

Hieronder vind je een korte uitleg van de 3 belangrijkste aspecten die we daarin meenemen. Zo ontstaat het beste lichtontwerp.

Lichtontwerp visualisatie 3D kantoorverlichting

Soort gebouw

Een fabriekshal vraagt om een ander soort verlichting dan een kantoorgebouw.

Functie van de ruimte

Binnen een gebouw heeft elke ruimte een andere functie: van klanten helpen tot pauze houden.

Sfeer

Verlichting zorgt voor een bepaalde sfeer. Die komt voort uit het soort gebouw en de functies.

Reeds afgeronde projecten

BespaarScan RVS Montfoort. Overstappen op LED

Roestvrijstaal Montfoort

In een jaar tijd heeft RVS Montfoort de traditionele verlichting op kantoor en in de bedrijfshallen vervangen voor duurzame LED verlichting van Norton.

Projectverlichting foto's Leger des Heils - Grote Kreek in Rotterdam

Leger des Heils – Rotterdam

In opdracht van het Leger des Heils is er in Rotterdam een drielaags gebouw met 50 zorgunits gebouwd. In samenwerking met installatiebedrijf Velegro heeft Groenendijk Licht invulling aan het lichplan mogen geven.

Projectverlichting voor Vizier accountants in Oudewater

Kantoor Vizier accountants

De verlichting bestaat uit een mix van mooie inbouwspots, hanglampen en luxe downlights. De LED armaturen hebben een hoog visueel comfort. Door het rustige lichtbeeld springt de keuken en het interieur er uit!

Projectverlichting Suikersilo kantoor

Suikersilo kantoor verdieping

In samenwerking met Techno Telematica en Colliers hebben wij een lichtplan gemaakt en de verlichting geleverd voor een kantoorverdieping in de Suikersilo.

Projectverlichting slijterij van schaik de meern met LED railspots

Slijterij De Meern W. van Schaik

In samenwerking met Koppers Meubel- en Interieurbouw hebben wij een nieuw lichtplan gemaakt voor Slijterij W.van Schaik in De Meern.

Projectverlichting | Actor | Woerden

Kantoor Actor

Begin 2023 heeft de Actor groep hun gerenoveerde kantoor in Woerden betrokken. Wij hebben het lichtplan en de verlichting mogen verzorgen.

Ook een lichtplan of lichtberekening nodig?

Een lichtontwerp is het resultaat van een lichtplan en -berekening. Waar die laatste 2 vooral technisch zijn, is het ontwerp juist visueel en beeldend. Een goed lichtontwerp kan niet zonder een berekening en een plan. Daarom kan je ook daarvoor bij ons terecht. Bij een lichtplan  krijg je een 2D-plattegrond waar precies op staat welk armatuur op welke plek komt. En met een lichtberekening  weet je zeker dat de verlichting uit het plan voldoet aan alle wettelijke vereisten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Lichtadvies nodig? Neem contact op!

Wil je lichtadvies over een project? Onze specialisten staan voor je klaar. Vul het formulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

.

Vraag advies