• Voor installateurs en professionals
  • Snel persoonlijk contact met een specialist
  • Deskundig lichtadvies dankzij 40 jaar ervaring
  • Merkonafhankelijk en flexibel

Lichtontwerp

In een lichtontwerp komt alles samen: de functies, het design en de vereisten van verlichting. Dat resulteert in een 3D-visualisatie waarop je ziet hoe een ruimte wordt verlicht. Doordat het 3D-ontwerp zo realistisch is, krijgen jij en je klant meteen een gevoel bij de verlichting. Dat helpt om een goed beeld te krijgen van je project

Voordelen van lichtontwerp

  • Prachtige 3D-visualisatie
  • In een oogopslag een goed beeld van het resultaat
  • Heldere uitleg van onze specialisten
  • Laat functies, design en vereisten samenkomen
  • Direct aan de slag met de uitvoering van het ontwerp

Wat houdt een lichtontwerp in?

Een lichtontwerp of lichtconcept betekent dat je een 3D-visualisatie krijgt van de te verlichten ruimtes. Van elke ruimte ontvang je meerdere perspectieven, bijvoorbeeld van boven, vanaf de zijkant en van onderen. Daardoor kunnen jij en je klant goed beoordelen of de verlichting aan alle eisen en wensen voldoet. Je ziet bijvoorbeeld in een oogopslag waar de armaturen komen en hoeveel licht ze geven. Dat maakt je lichtproject concreet.

Dit kan je verwachten

Om een goed lichtontwerp te maken, kijken we eerst naar de indeling van de ruimte of het gebouw. Denk aan de zichtlijnen en de plaats van de ramen en deuren. Op basis daarvan beslissen we welke armaturen daarbij passen, zowel qua design als functionaliteit.

Hieronder vind je een korte uitleg van de 3 belangrijkste aspecten die we daarin meenemen. Zo ontstaat het beste lichtontwerp.

Soort gebouw

Een fabriekshal vraagt om een ander soort verlichting dan een kantoorgebouw.

Functie van de ruimte

Binnen een gebouw heeft elke ruimte een andere functie: van klanten helpen tot pauze houden.

Sfeer

Verlichting zorgt voor een bepaalde sfeer. Die komt voort uit het soort gebouw en de functies.

Reeds afgeronde projecten

Projectverlichting Avant Groep

Kantoor Avant groep

Begin 2022 heeft de Avant groep  hun nieuwe kantoor in Oudewater betrokken waar wij de lichtberekeningen hebben mogen maken.

Kantoor Matude

In samenwerking met onze buren Matude hebben wij de Laudscher Linea panelen gecombineerd met de Kalis armaturen voor hun eigen kantoor.

Kantine Groenendijk Licht

In samenwerking met onze buren Matude hebben wij Woodline panelen gecombineerd met LED verlichtingen deze toegepast in onze kantine. 

Project verlichting bedrijfshal Utrecht

Bedrijfshal Utrecht

In samenwerking met Technica, Scherpenzeel hebben wij een nieuw lichtplan gemaakt voor een bedrijfshal in Utrecht. Er hingen ruim 250 (2 x TLD58W) armaturen, deze hebben plaats gemaakt voor maar de helft aantal High Bay armaturen. Niet alleen energiebesparend maar ook minder installatie werkzaamheden en kosten.

Project verlichting Padel Bergeijk

Padel Bergeijk

Padelverlichting.nl heeft in januari 2022 4 nieuwe padelbanen in Bergeijk mogen voorzien van armaturen.

Groenendijk Licht en Padelverlichting.nl zijn samen de uitdaging aan gegaan om een beter armatuur te ontwikkelen die voldoet aan de KNLTB eisen en richtlijnen voor het verlichten van de padelbanen.

Project verlichting Creutzberglaan

Kantoorruimte Creutzberglaan

In samenwerking met Matude is er een compleet technisch onderbouwd plan gemaakt voor akoestiek en verlichting volgens de wettelijke normeringen van beide werelden (verlichting en akoestiek). Akoestiek en verlichting samen in optimale balans

Ook een lichtplan of lichtberekening nodig?

Een lichtontwerp is het resultaat van een lichtplan en -berekening. Waar die laatste 2 vooral technisch zijn, is het ontwerp juist visueel en beeldend. Een goed lichtontwerp kan niet zonder een berekening en een plan. Daarom kan je ook daarvoor bij ons terecht. Bij een lichtplan  krijg je een 2D-plattegrond waar precies op staat welk armatuur op welke plek komt. En met een lichtberekening  weet je zeker dat de verlichting uit het plan voldoet aan alle wettelijke vereisten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Lichtadvies nodig? Neem contact op!

Wil je lichtadvies over een project? Onze specialisten staan voor je klaar. Vul het formulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

.

Vraag advies