• Voor installateurs en professionals
  • Snel persoonlijk contact met een specialist
  • Deskundig lichtadvies dankzij 40 jaar ervaring
  • Merkonafhankelijk en flexibel
15 november 2022

Bereid je voor op het EU-verbod op fluorescentieverlichting

De RoHS-richtlijn van de Europese Unie beperkt het gebruik van schadelijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur, zoals het gebruik van kwik in verlichtingsproducten. Deze richtlijn helpt bij het beschermen van het milieu en de volksgezondheid door klimaatvriendelijke en duurzame verlichting te verplichten.

Uitfasering

In het verleden waren er vrijstellingen voor bepaalde productgroepen waaronder de fluorescentie en halogeenlampen. Maar per 24 februari 2022 is deze vrijstelling vervallen en worden alle kwikhoudende lampen op termijn verboden.

Concreet betekent dit dat er in 2023 geen FL-lampen meer geproduceerd mogen worden in Europa en/of geïmporteerd vanuit het buitenland.

Hiernaast zie je het schema:

Einde productie

Eind februari 2023 stop de productie van PL-C, PL-S, PL-T, PL-L, PL-R en de PL-Q lampen

 

Wil je nog weten wat wij kunnen betekenen in de levering van deze lampen?

Neem dan contact met ons op.

LED vervangers

Een mogelijkheid is het vervangen van een conventionele lamp voor een retro-fit lamp, een FL-LED lamp. Dat betekent dat de vervangende lamp dezelfde eigenschappen heeft als de bestaande lamp.

Enige kanttekening is dat niet elke VSA geschikt is om een FL-LED lamp aan te sturen. Wil je zeker weten of je VSA compatibel is, dan kan je hier de compatibel lijsten vinden.

Een andere optie om de FL-LED lamp rechtstreeks op de netspanning (230v) aan te sluiten. Hiervoor moeten er wel aanpassingen gedaan worden in het armatuur.

Toekomst

De komende tijd zal er nog voldoende conventionele lampen voorraad beschikbaar zijn, maar deze is er zolang de voorraad strekt OP=OP..!

Hierna zal er moeten gekeken worden om het bestaande armatuur te vervangen voor een LED armatuur. Bij het aanschaffen van een nieuw armatuur bestaat de mogelijkheid om een optimale keuze te maken voor wat betreft lichtkwaliteit en technische kwaliteit. Wil je hier meer informatie over of heb je vragen over een LED armatuur? Dan komen wij graag in contact met je om samen te kijken naar een passende oplossing.

Ben jij opzoek naar de juiste verlichting voor jouw project?

Lichtadvies voor jouw project

Gerelateerde artikelen

9 juli 2024

Nieuw: de Interlight Sensetrack

De Sensetracks passen d.m.v. de kleurensensor hun lichtspectrum automatisch (CCT + Chromaticity Co-ordinate) aan op basis van detectie, met een standaard detectie interval van elke 20 minuten. Hiermee krijg je altijd de juiste lichtkleur voor jouw object.

Lees artikel
24 mei 2024

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging waarin je jezelf kunt ontwikkelen en nieuwe vaardigheden kunt leren? Wij zoeken een enthousiaste commerciële medewerker binnendienst om ons team te versterken!

Lees artikel
3 mei 2024

Gewijzigde openingstijden mei 2024

Om niet voor verrassingen te staan tijdens alle feestdagen in mei staan hier onze aangepaste leverings- en openingstijden.

Lees artikel

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!